tiistai 3. toukokuuta 2016

Kuhankuonon retkipäivä

Lähdimme bussilla Kuhankuonolle, matka kesti noin tunnin. Retkelle lähti 3.-6. luokat opettajineen sekä Niehku-koira ja Waltteri. Perillä 5.-6. luokkalaiset lähtivät kiertämään Savojärveä. Kävelyreitin pituus oli n. 6-7 km. 3.-4. luokkalaiset olivat menossa luonokapinettiin, mutta olimme vahingossa jäänet bussista pois väärässä paikassa. Oppilaat saivat kuitenkin ajan kulumaan leikkien hippaa ja kirkonrottaa. Pasi-ohjaaja vei meidät katsomaan 7 kunnan rajakiveä. Kurkkasimme myös Luontotupaan, jossa kuului lintujen ääniä ja siellä oli jättilintu, jonka pää tuli katosta läpi.



Luontokapinetin Minna tuli luoksemme ja naureskeli hieman meidän erehdystä. Ehdimme kuitenkin leikkimään erilaisia luontoleikkejä Minnan opastamana. Hän vei meidät Savojärven rantaan laiturille. Matkalla laiturille Minna opetti meille erilaisia suokasveja mm. suopursu, suokukka ja tupasvilla.



Kiitimme Minnaa ja menimme paistamaan makkaraa ja syömään eväitä. 5.-6. luokkalaiset tulivat kävelyretkeltään ja liittyivät seuraamme. Eväiden syönnin jälkeen ehdimme leikkimään vielä hetken. Sen jälkeen retkipäivä oli pulkassa ja lähdimme bussilla kohti koulua. Päivä oli ollut loistava!

Retkiterveisin, 3. luokka ja Annukka-ope





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti